Ontstaan van de vereniging

De vereniging Klein Wonen Zwolle is begonnen in september 2016 als een initiatief van vijf personen om binnen de gemeente Zwolle een duurzaam tiny house project van de grond te krijgen. Dit groeide al snel uit tot de Werkgroep Tiny House Zwolle: een groep mensen met dezelfde dromen over duurzaam wonen en leven. Niet groter dan nodig, met een kleine ecologische voetafdruk. 

Het begon met kennismaken, dromen verhelderen en doelen zo concreet en realistisch mogelijk onder woorden te brengen. Tegelijkertijd begon de zoektocht naar een plek om onze plannen te realiseren. Dit groeide al snel uit tot de Werkgroep Tiny House Zwolle.

De Tiny House-beweging is voor ons inspirerend en veel ideeën delen we, maar we willen niet zo klein mogelijk, maar niet groter dan nodig. Vandaar dat we in de loop van 2018 afgestapt zijn van Tiny House Zwolle en gekozen hebben voor Klein Wonen Zwolle. Lees meer over onze visie in het visiedocument.

Oprichting van de vereniging

In september 2018 hebben we ons bij MMWZ aangesloten als Mens- en Milieuvriendelijk Klein Wonen Zwolle, Kortweg Klein Wonen Zwolle. In februari 2019 is de Vereniging MMKWZ opgericht. Eind 2021 is de vereniging opgesplitst in twee verenigingen in verband met vergevorderde plannen voor een project in De Tippe.

De vereniging telt op dit moment meer dan 30 leden. Een diverse groep van jonge en oudere mensen. Een mix van stellen, gezinnen en alleenstaanden. Allemaal uit Zwolle of dorpen in de buurt van Zwolle.

Heb je dezelfde dromen en wil je je aansluiten bij de vereniging? Meld je dan aan voor een kennismakingsbijeenkomst.